Blogs
Den klassiske lange minkfrakke, men med et twist – Du sammensætter den selv sammen med os

Den klassiske lange minkfrakke, men med et twist – Du sammensætter den selv sammen med os
Wednesday 18, 2017

Furbazaar

Furbazaar minkfrakke

Hos Furbazaar gør vi tingene lidt anerledes, vi har specialiseret os i at lave minkjakker og frakker. Derfor beder vi dig heller ikke om at vælge imellem hvad vi har på lager, på et givent tidspunkt eller i en given størrelse. Vi spørger dig derimod hvad du har gjort dig af tanker og så bliver du herefter en del af designprocessen af din helt egen minkfrakke, lavet efter dine personlige mål og ønsker, uden at det koster ekstra.

Lad os sige at du i dag er på udkig efter en lang minkfrakke, men du er i tvivl om farve, pasform, krave osv. Faktisk er du generelt bare i tvivl om det hele, det er jo en stor beslutning og mange penge. Det er desuden en frakke du kommer til at have resten af livet eller give videre - forhåbentligt.

Vi er allerede godt på vej. Da du har taget stilling til det første af i alt femten valg, som vi skal igennem for at sammensætte din frakke. Nemlig, om det skal det være en minkjakke eller en minkfrakke?

1) Model: Jakke eller frakke?

Svar: Frakke
 

Når vi alligevel laver frakken til dig fra bunden, kan vi jo ligeså godt sy den efter dine mål også. Det er de færreste kvinder, som lige passer ned i en standard størrelse. De fleste vil som oftest have et brystmål i én standard størrelsesboks og et hoftemål i en anden standard størrelsesboks, og måske et taljemål i en helt tredje. Altså kan vi på denne måde tage hensyn, sådan at frakken kommer til at passe til lige netop din krop og dine former. Det bragte os til svaret på næste spørgsmål, nemlig hvilken størrelse?

2) Størrelse: Efter mål eller standard størrelse?

Svar: Efter mål

Efter at du enten selv har taget dine mål og sendt dem til os, eller fået os til at tage dem, ved at besøge os. Så skal vi nu se på dine arme og tage stilling til frakkens ærmer. Det er meget forskelligt hvad man er til. Nogle kvinder vil gerne have et ¾-ærme hvor du kan have et par lange sorte læderhandsker på til eller hvor de kan vise et pænt ur og eller armbånd frem. Vi kalder også ¾-ærmet for smykkelængden. Andre kvinder er mere til det lange ærme 1/1. Fra vores synspunkt, kan vi blot konstatere at det altid er nemmere at gøre et ærme kortere end længere. Den anden vej bliver det lidt et problem. Derfor anbefaler vi som oftest at man tager et 1/1 ærme og så retter vi det til efterfølgende. Naturligvis uden beregning.
Det næste du så skal tage stilling til, er vidden på ærmerne. Skal de have en regulær vidde, det vil sige, at de er bredde, og du har luft i det. Eller skal de være slimfit, det vil sige, et smalt ærme, som sidder mere tæt til og hvor der ikke er så meget luft i. Igen gælder samme koncept som før, med hensyn til tilretningen. Det er altid nemmest at ligge ind end ud. Du kan egentlig godt lide at have lidt luft omkring dine arme i en frakke, så du vælger derfor 1/1 ærmer med en regulær vidde. Så fik vi dermed klaret 2 valg mere.

3) Ærmelængde: 1/1 eller 3/4

Svar: 1/1

4) Ærmevidde: Regulær eller Slimfit

Svar: Regulær

Det næste vi skal se på er hvilken hals du ønsker. Som vist på billedet er der flere muligheder. Vi kan lave en rund hals. Meget elegant og fint hvis man f.eks. går meget med tørklæde. Næste frakke har en lille krave, nærmere bestemt 8 cm. Det er et godt valg sådan lige midt imellem ingen krave og høj krave, som er den næste krave på jakken i midten. Denne krave er 12 cm, og dækker lidt mere til op omkring halsen end den lille krave, men den er også noget mere markant. Samme krave kan også vælges i f.eks. zobelpels, som vi lavede til en kunde på et tidspunk. Da zobelpels er meget dyrt, kom frakken med et ekstra tillæg, men blot for at lade dig vide, at alt kan lade sig gøre. Den sidste frakke har en hætte og den ville også have et tillæg, da den tager meget skind at sy, men igen et tilvalg. Du synes at den høje krave bliver for høj og hætten vil du formentlig aldrig bruge, selvom du synes det er virkelig smukt. Du går egentlig en del med tørklæde, men foretrækker nu alligevel at frakken får en lille krave. Derfor vælger du at frakken skal have en lille krave.

5) Hals og krave: Ingen, lille, høj, hætte?

Svar: Lille krave

Nu vil jeg spørge dig hvor høj du er. Du svarer mig at du er 168 centimeter høj. Grunden til at jeg spørger, er fordi, vi nu er nået til frakkens længde. Som du nok har regnet ud, kan du også justere på denne. Det foregår i baner, det vil sige, at vi lægger enten baner til længden eller trækker baner fra længden. Hver bane er ca. 12 centimeter, og som standard er vores frakker, 8 baner lange, det vil sige 96 centimeter. Ud fra din højde, vil frakken gå dig til lige over dine knæ. Denne længde er du meget tilfreds med, da det er en ideel frakkelængde. Var du f.eks. meget høj, kunne du med fordel tilføje en bane og var du meget lav, kunne du med fordel fjerne én. Det gav os hermed svaret på valgmulighed nummer seks.

6) Længde: Standard eller +1/-1?

Svar: Standard

Når det bliver vinter og koldt, så vil man gerne kunne lukke sin frakke, så man kan holde varmen. Det kan man gøre på to måder, som du nu skal tage stilling til. Enten laver man lukning med hægter eller med lynlås. Førstnævnte benytter vi som standard, da det efter vores mening giver den pæneste finish og den pæneste lukning af minkfrakken. Vi laver også mange minkfrakker med lynlås og det er en smagssag. Du er meget i tvivl, fordi du egentlig synes at en lynlås også kunne bryde frakken lidt op og gøre den lidt mere ”hverdagsagtig" om man vil. Noget som du kan have helt ret i, men som med ærmelængden, er det altid nemmere at gå fra hægter til lynlås end omvendt, og efter at du har set prøver af begge dele, tager du alligevel frakken med hægter, da dette også er den mest usynlige lukning, som ikke fjerner fokus fra minkfrakken på samme måde som lynlåsen gør.

7) Lukning: Hægter eller lynlås?

Svar: Hægter

Nu har vi fået styr på de grundlæggende valg omkring din minkfrakke, samt dens pasform, skelettet om man vil. Nu skal vi til at forfine og finpudse, samt gøre den unik.

Vi er nået til den ottende valgmulighed, hvor du skal tage stilling til hvilket minkskind vi skal sy din minkfrakke ud af. Det er dejlig enkelt, da der nemlig kun er to valgmuligheder. Skal det være hanskind eller tæveskind? Du kigger underligt på mig og ryster på hovedet. Hvad er forskellen spørger du? Det er de færreste, der egentlig ved at der er forskel, men der er faktisk både forskel i udseende og pris, men ikke i kvalitet, det tager vi stilling til senere, nu fokuserer vi kun på udtrykket i skindet. Hos Furbazaar bruger vi altid hanskind som standard i vores minkfrakker. Hanskind er ikke så fine i hårene som tæveskind. Hanskind har lidt tykkere hår og har lidt mere struktur i pelsen om man vil. Et tæveskind har tyndere og finere hår, altså ser det på én eller anden måde mere feminint og fint ud at se på. Derudover er et tæveskind også mindre end et hanskind, altså skal vi bruge flere skind til at sy en frakke, hvorfor prisen også er 30% højere hvis du vælger at frakken skal syes af tæveskind.

Efter at du har set og hørt om forskellen, hælder du egentlig mest til hanskind, som vi i forvejen bruger som standard. Du kan sagtens se at tæveskindet er finere, men du synes det bliver for fint, da frakken er til hverdagsbrug og hanskind har mere udtryk i pelsen. Altså her svar på valgmulighed nummer otte.

8) Minkskind: Hanskind eller tæveskind?

Svar: Hanskind

Næste ting vi skal se på er kvalitet. Det er sådan at minkskind, ligesom alt muligt andet kan opdeles i kvaliteter. Alle minkskind kommer fra danske Kopenhagen Fur. Kopenhagen Fur er verdens største auktionshus for minkskind. Da vi danskere er de bedste i verden til at avle mink, er minkskind fra danske Kopenhagen Fur derfor associeret med høj kvalitet og høj dyrevelfærd i hele verden.

De 3 højeste kvaliteter af minkskind bliver givet et certifikat og label/mærke, som man syer indeni pelsen. Det er din dokumentation for den givne kvalitet. Hos Furbazaar bruger vi kun de 2 bedste kvaliteter, disse kaldes Burgundy og Platinum. Vi bruger altid burgundy som standard til vores pelse og giver dig så muligheden for at opgradere til platinum kvalitet for 20% ekstra. Det er de færreste, der kan se forskel, vi kan selvfølgelig, fordi vi er eksperter. Men forskellen på Burgundy og Platinum kommer til udtryk i tykkelsen af pelsen og pelsens ensartethed. Platinum kvalitet har en lidt mere blank og silkeagtig overflade, hvor Burgundy kan være en anelse mere nistret i overfladen. Derudover kigger man på forskellen i længden mellem henholdsvis de længere dækhår og den tykke underuld. Vi anbefaler som udgangspunkt altid Burgundy med mindre man selv kan se forskel. Du synes f.eks. at vores standard kvalitet Burgundy var pænere end den lidt for perfekte Platinum. Du har dermed truffet dit niende valg.

9) Minkkvalitet: Burgundy eller Platinum?

Svar: Burgundy kvalitet

Nu til det tiende valg. Et ret essentielt valg, nemlig farven. Her skal du først fokusere på om du vil have en naturlig farve, som naturen har skabt den, eller om du vil have en farve, som vi har farvet. De naturlige farver spænder fra sort til brun, beige og videre over i flere grå nuancer og til sidst hvid. Du synes egentlig at de farver vi har er meget fine og også utraditionelle i en minkfrakke sammenhæng. Da din ynglingsfarve er blå, var du fra start af meget betaget af vores navyblå farve, som du ikke finder andre steder end hos Furbazaar.

Som du også sagde, var det jo en minkfrakke du gerne ville bruge til hverdag, så den behøvede ikke være så fin og korrekt/traditionel. Ud fra de 20 forskellige farver vi viste dig, faldt dit valg på den blå mink.

10) Farve: Naturlig eller farvet?

Svar: Navyblå 

Du nævnte flere gange undervejs at du godt ville have lidt talje i frakken, eller om ikke andet, så muligheden for at taljerer. Valgmulighed nummer elleve hedder justering og løser netop dette. Vi kan nemlig komme justerbare snore i både bunden af jakken, taljen af den og i ærmehullerne.
De fleste vælger at få indvendige justerbare snore i livet, da de kan bruges efter behov og ellers bare sidder der. En god måde at vise lidt talje og da dit taljemål nu tillader det, er det derfor også svaret på valgmulighed nummer elleve.

11) Justering: Justérbare snore i, talje, bund eller ærmer?

Svar: Justérbare snore i taljen

Vi er ved at nå til vejs ende. Vi mangler kun at tage fire valg mere. Vi er vi kommet til indersiden af minkfrakken også kaldet forret. Her kan du vælge mellem et vælg af farver. Som standard bruger vi altid et foer i samme nuance som farven på minken. Det gør vi fordi at det er det mest oplagte valg, som også giver en god sammenhæng i pelsen. Nu får du dog muligheden for at vælge nogle andre farver indeni, f.eks. turkis, lilla eller grøn foer, hvis du ønsker at den skal springe i øjnene eller bare være unik. Du er dog enig med os i at når pelsen er blå, så giver det god mening at forret også er det. Forret er lavet af satin. Hvis du gerne vil opgraderer kan du også mod et tillæg vælge silke. Igen er forret noget vi kan skifte ud for dig fra sæson til sæson og fra humør til humør, hvis du en dag synes at den skal være lyserød.

12) Foer: Ensfarvet eller pangfarvet?

Svar: Ensfarvet 

Næste valg du skal tage er om du vil ønsker at få broderet navn eller initialer i din minkfrakke. Vi broderer navn i stort set alle de minkfrakker vi laver, da det både gør pelsen personlig, men også sikre imod tyveri. Brodering koster lidt ekstra med mindre du har valgt platinum kvalitet, så er det inkluderet i prisen. Nu valgte du Burgundy og det giver et lille ekstra tillæg på 499 kroner, ikke noget du synes gør noget, i forhold til hvad det tilfører frakken. Du ønsker derfor dit efternavn broderet. Som du selv siger, så er den jo nem at give videre til datteren som har samme efternavn.

13) Brodering: Navn eller initialer?

Svar: Efternavn

Som udgangspunkt tager vi altid 5 uger om at sy en minkjakke. Det er en meget kompliceret proces, som skal tage hensyn til alle ovenstående valg vi nu sammen har taget for din minkfrakke og konstrueres efter dine mål. Et skræddermæssigt håndværk man ikke skal undervurdere. Men som så mange andre steder, kan man hvis det er presserende eller at man ikke kan vente, altid betale os for at komme foran i køen og lave en ekspreslevering af jakken på 2-3 uger. Dette tager vi dog et ekspresgebyr for. Du havde i forvejen forventet en leveringstid på 4-5 uger og du er ude i god tid, så for dig har du ikke brug for andet end vores standardlevering, som jo i øvrigt derudover er gratis og kan leveres til dig hvor end du måtte befinde dig i verden.

14) Levering: Standard eller ekspres?

Svar: Standard

Så nåede vi til vejs ende og nu mangler vi blot den femtende og sidste praktikalitet og valgmulighed. Betalingen. Vi tager os aldrig betalt inden vi har lavet minkfrakken og du er tilfreds med resultatet, men vi ønsker at du tager stilling til det inden vi går i gang. Du kan selvfølgelig betale på alle de gængse måder. Kreditkort, kontant, MobilePay, Bitcoin, netbank osv. Og så kan du som noget eksklusivt hos Furbazaar betale via vores delbetalingsservice. Det vil sige, du kan betale beløbet i op til 36 måneder uden nogen former for renter eller gebyrer. Det kan aldrig koste mere end jakken. Det er en løsning, som tiltaler mange, da de jo så kan forrente pengene bedre selv, og blot hæve deres faste udgifter lidt over en begrænset periode. Du synes også at det lyder for godt til at være sandt, men efter at have fået det forklaret et par gange ender det med at blive dit valg, selvom du egentlig havde pengene stående.

15) Betaling: Kontant eller delbetaling?

Svar: Delbetaling over 24 måneder

Så er vi klar til at gå i gang med at sy din minkfrakke. Når frakken er klar, sender vi den til dig eller du kommer i vores showroom og prøver den, og så får vi rettet småting til, hvis der er noget du synes mangler. Hvis vi lige skal opsummere dine valg, så er de som følger:

1)                           Minkfrakke
2)                           Efter dine mål
3)                           1/1 ærmelængde
4)                           Regulær ærmevidde
5)                           Lille krave
6)                           Standard længde
7)                           Lukning med hægter
8)                           Hanskind
9)                           Burgundy kvalitet
10)                         Navy blå minkfarve
11)                         Justérbare snor i talje
12)                         Ensfarvet foer
13)                         Efternavn broderet
14)                         Standardlevering
15)                         Delbetaling 

Efter 4 uger har vi nu denne smukke minkfrakke klar til dig som du ser øverst til venstre på denne blog.

Comments (0)

Leave a Comment