Blogs
Hvad er pelskvalitet?

Hvad er pelskvalitet?
Tuesday 30, 2016

Kvaliteten af pelsen er for mange svært at vurdere, da man måske ikke ved, hvad der karakteriserer en god kvalitet. Hvad skal man kigge efter og være opmærksom på ved pelsens kvalitet? Da køb af pels både er en følsom, etisk og økonomisk beslutning for mange, en investering, som gerne burde holde i flere årtier og endda generationer. Kvalitet er, kort sagt, en vigtig faktor, når man overvejer at købe en pels.

Hos Furbazaar er vi meget opmærksom på dette, da pels er et naturligt produkt. Kvaliteten er også et bevis på, hvordan dyret er blev behandlet. Man kan sammenligne det med os mennesker, hvis vi lever et usundt og dårligt liv, viser det sig i vores hår, hud, negle og generel adfærd, det er præcis det samme med dyr.


Meget enkelt, så er kvalitetspels et tegn på god dyrevelfærd. Derfor får man altid den fineste pels fra et sundt og glad dyr, hvilket resulterer i en bedre pris for pelsfarmeren. Det er derfor, det er i alles interesse at opretholde en høj dyrevelfærd. For at give et mere præcist billede og forklaring på, hvordan man klassificerer kvaliteten af en pels, er man nødt til, at kigge på flere faktorer. Disse faktorer varierer selvfølgelig fra pelstype til pelstype. Overordnet skal man altid kigge på hårene. For eksempel hvor tæt og ensartet de inderste hår er. Man kigger på længden af hårene, hvordan overfladen er, samt på det generelle udseende af pelsen. Standarden og kvaliteten bliver målt af professionelle hos auktionshusene. De opdeler pelsene i typer, køn, størrelser, farver, kvalitet og renhed. Hos furbazaar sælger vi kun pels fra producenter, som køber deres pels fra certificeret og anerkendte pelsauktionshuse, såsom Kopenhagen Fur, der er det største i verden, Saga Fur, som er det største i Finland, NAFA, som er det største i Nordamerika, Fur harvesters, der er verdens største vildpelsauktionshus. Disse auktionhuse sikrer en reguleret produktion og en regulering af alle processer, lige fra farm til færdigt produkt. Dette inkluderer også et mærke til hver pels, som kunden kan slå op, for at finde ud af kvaliteten af netop den pels. Derfor kan du altid tjekke kvaliteten af den pelsjakke, frakke eller andet pels, du køber hos Furbazaar.dk!

Comments (0)

Leave a Comment