Vi bytter frem til 31. januar 2018
Blogs
Min pels fælder, hvad gør jeg?

Min pels fælder, hvad gør jeg?
Wednesday 23, 2017

Hos Furbazaar modtager vi jævnligt henvendelser og opkald fra kunder hvis pels fælder. Hvad gør man? Det forstår de naturligvis ikke og det er naturligvis til gene for de fleste. I de fleste tilfælde, når "pels" fælder, er der tale om kaninpels. Vi vil med denne blog omkring emnet, forsøge at forklare og belyse hvorfor en pels begynder at fælde, samt hvad man kan gøre for at undgå det. Man kan nemlig ikke gøre noget ved det, når først en pels er begyndt at fælde.

Mange tror at man kan sprøjte eller behandle sin pels med kemikalier, således at den holder op med at fælde. Det er desværre ikke tilfældet. Hvis en pels fælder, er der ingen god løsning på problemet, andet end at give den en god rystetur inden brug, så de fleste løse hår falder af. En pels bør som udgangspunkt ikke fælde, når man køber den, hvis den gør, er det et dårligt tegn. Det kan være fordi, at det er dårlig kvalitet, at pelsen er mør eller den har været opbevaret forkert. Nogle pelstyper kan derimod have en tendens til at begynde at fælde efter et par sæsoners brug. Dette kan igen, enten være fordi at det er kanin, ringe kvalitet eller at man har opbevaret sin pels forkert i sommerhalvåret. Du kan læse mere om opbevaring her.

Så konklusionen når en pels fælder er, at pelsen har set bedre dage, og at det muligvis ikke kan betale sig at reparere på pelsen. Vi vil selvfølgelig altid se pelsen nøje igennem, for derefter at komme med vores vurdering, da vi også tager os af reparationer af pelse. Rigtig mange er irriteret, hvis en pels fælder, f.eks. Har man være ude at køre bil, og så ligger hårene bagefter over hele bilsædet.

Som først nævnt, er der forskel på pels. Som det kan være tilfældet med hunde eller katte, så fælder nogle racer mere end andre. I pelsens tilfælde er kaninpels den race som fælder mest. Ikke med det samme, men efter en sæson eller to, vil den som oftest begynde at tabe lidt pels. Rigtig mange køber kaninpelse og det er et godt valg, hvis man vil have en moderigtig pels til en god pris. Tøjbutikkerne har typisk et stort udvalg af kaninpelse. En kaninpels kan også være et godt valg for en ung pige, der gerne vil have en pels, for derefter senere i livet, anskaffe sige en “rigtig” pels, som ikke fælder.

Her er mink det bedste bud. Mink holder i årtier og fælder ikke, men det koster også 3-4 gange med end en kaninpels, hos Furbazaar har vi et meget stort udvalg af minkjakker. Et andet navn for en kaninpels er rex-kanin, som ofte bliver markedsført i i modebranchen, og har samme egenskaber som kanin-pels. Rex-kanin er større skind og kommer fra Frankrig, og vil også have tendens til at pelsen fælder en lille smule efter brug, dog slet ikke i samme grad som almindelig kaninpels. Hos Furbazaar er alle vores kaninjakker syet af rex-kanin, så de fælder minimalt. 

Comments (0)

Leave a Comment