Blogs
Pels

Pels
Wednesday 22, 2017

Pels er verdens ældste form for beklædning. Pelsens unikke evne til at holde os varme har gjort, at pels har tjent som menneskets beskytter mod vejr og vind helt tilbage til urtiden. I årtusinder har pels været en handelsvare, som har krydset kontinenter og landegrænser. Det unikke materiale har altid været kostbart og eftertragtet. Gennem mange hundrede år er håndværket og teknikkerne blevet forfinet til dét, vi kender som pels i dag.

Mennesket har draget nytte af dyr som ressourse siden mennesket udviklede sig til en selvstændig art. Dyr har således indgået i vores forbrugsmønstre til alle tider, og brugen af dyrepels har til alle tider været en måde for mennesket at holde varmen på. I dag kan der argumenteres for, at pels er et unødvendigt luksusprodukt, fordi der findes alternativer, som forbrugeren kan bruge til at holde varmen. Det er imidlertid ikke et holdbart argument. Så længe vi som mennesker bruger dyr i forskellige sammenhænge, adskiller pels sig ikke fra bøffer og uld, da der i vores del af verden findes rigeligt med erstatningsmuligheder for begge.

Etisk betragtet er det altså ikke rimeligt at betragte pels som en unødvendig luksusvare, så længe vi ikke anlægger den samme betragtning på det at spise kød. For alle dyrehold gælder det, at dyrevelfærden skal være så høj som mulig, alle dyr skal behandles ordenligt, mens de lever. Kun ved høj dyrevelfærd kan man få pels af høj kvalitet, hvilket er i alles interesse.

Etisk betragtet er det altså ikke rimeligt at betragte pels som en unødvendig luksusvare, så længe vi ikke anlægger den samme betragtning på det at spise kød.

 

Comments (0)

Leave a Comment