Blogs
Pels har altid været brugt af os mennesker

Pels har altid været brugt af os mennesker
Tuesday 09, 2016

Danmark er ikke kun et land af mink, vi er også det land, lige efter efter Kina, som producerer mest minkpels. Mink pels kan blive brugt til mange ting, såsom fx. pelstøj, altså mink jakker, frakker, ponchoer, veste, hatte osv. Det er også muligt at finde mink pels som detaljer på tøj, det kunne være en pels krave eller pels foer. Det er hovedsageligt i Rusland, USA og Kina, at folk nyder at gå med pels beklædning. Den smukke mink kåbe, som den kinesiske kvinde går med i Beijing, er måske lavet i Danmark af fantastisk mink, der har opvokset på danske mink farme. 

Kopenhagen Fur, bedre kendt som verdens største pels auktionshus, er til at finde på en villagade i Glostrup, København. Det er her, der bliver solgt dansk mink pelse for millioner og atter millioner af danske kroner, selvfølgelig sammen med mange andre pelstyper fra både Danmark og udlandet. 

Pels har altid været brugt af os mennesker

Siden jægerstenalderen har os mennekser brugt og gået med pels. Vi jagede vilde dyr for deres kød og deres pels. Det første dokumenterede salg af pels, i Danmark, går så langt tilbage som til 1294. Dengang lavede den danske konge regler, om hvem der måtte gå med hvilket pels. Kun den kongelige højhed hamselv måtte gå med det fineste af det fineste pels.

Canada og Rusland, på lige fod med mange andre lande, startede at huse og farme pels dyr i det 19. århundrede. Kærligheden og passionen for pelsen spredte sig i hele Europa. 

Comments (0)

Leave a Comment