Formentligt den førende forhandler af pels online
Blogs
Pelsens historie - Fra fortid til nutid

Pelsens historie - Fra fortid til nutid
Friday 01, 2016

Pels er verdens ældste beklædningsgenstand. Dens helt unikke evne til at holde kroppen varm. Denne evne har hjulpet mennesket i gennem de hårde elementer fra gammel tid til nu. Igennem tusinde år med pels har det været en råvare, som har krydset kontinenter og grænser. Dette unikke materiale har altid været dyrebar og søgt efter. Oldgammel handels ruter og byer blev bygget på pels handel, som har skab vækst og udvikling. Det gamle verdenskendte folkefærd, de danske vikinger, var grusomme krigere, men de var også dygtige handelsmænd. Pels har selvfølgelig spillet en stor rolle i handlen dengang. Vikinger forhandlede sig til guld med deres fantastiske pelse. 

Den første nedskrevne kilde omkring pels salg i Danmark kommer fra 1294. Dengang var pels associeret med uopnåelig rigdom, det var en stor luksus. Kongen bestemte hvem der måtte gå med hvilke pelse. Hvilke pelse adelsmænd, kongen osv måtte gå med, bestemte kongen. Et godt eksempel er lækat pelse. Det symboliserer royal magt og for flere årtier var dét det ypperste for mænd. Kongens kåbe var lavet af lækat, og den er lavet specielt til at symbolisere magt, rigdom og dominans. Man kan også finde lækat kappen i de danske royale våbenskjold. 


I slutningen af 17 århundrede begyndte avl af pels dyr i Canada og Rusland. Her fra spredte det sig til Europa og speciel skandinavien, da vi har de bedste forhold til pelsdyrs avl. i dag finder vi verdens centrum for pelshandel i Danmark. Vi har nået dette punkt i dag, pga. vores minkfarmere har delt viden og har samarbejde. Pelsindustrien gavner af samarbejde, den bliver kort sagt stærkere. Man kan sige at dette sammenhold har givet pels handel en plads som en dansk handels kronjuvel.

Comments (0)

Leave a Comment