Sådan plejer du bedst din pels

Sådan plejer du bedst din pels

Foråret er så småt igang og inden længe er det sommer og vores lækre pelse skal have den bedste pleje imens varmen står på. Men hvordan passer vi bedst mulig på vores frakker i sommerperioden? Pels er et naturprodukt, derfor kræver det særlig opbevaring og pleje for at vedligeholde dets kvalitet. Læs med her og find ud af, hvordan vi hos Furbazaar anbefaler at du plejer din pels. 

Ilt                                                                                                                              

Som nævnt er pels et naturprodukt og bliver det ikke plejet optimalt kan produktet tage skade og forgå, det er vi ikke interesseret i, vel? Pels kan sammenlignes med et levende træ. De har begge en levetid som kan strække sig over 100 år, hvis omgivelserne ellers er optimale. Samtidig kan begge forgå, hvis miljøet det opbevares i ikke er det.                                                                         

Pels består grundlæggende af hud og hår, to organismer som har brug for ilt til at ånde for at leve. Hvis pels ikke er i forbindelse med ilt vil skindet udtørre og hårene vil falde af. Af samme grund har materialet ikke godt af at blive eksponeret i for meget direkte sollys. Det kan ligeså udtørre materialet og dehydrere skindet. 

Opbevaring

Når du køber en pels hos Furbazaar leveres den i en stofdragtpose, den anbefaler vi altid, at du opbevarer den i. Plastik dragtposer er selvfølgelig et totalt no-go, da pelsen ikke vil kunne ånde i plastik og derfor forgå. Derudover er det altid en god ide at hænge pelsen på frakkebøjler, da jakkens fore ofte kan gå i stykker ved at jakken hænges på knager, grundet dets vægt.

Desuden har pelsen ikke godt af at hænge i et overfyldt skab, da der skal helst være lidt luft omkring pelsen, for ikke at skabe kondens ved skindet (især, hvis pelsen bevares i et ret koldt rum eller et "pels køleskab". Speaking of kolde rum.. Sommer er pelse som sagt ikke så glade for, og det kan stærkt anbefales at placere pelsen i et koldt og mørkt klædeskab, evt. i en garage eller andre køligere rum. 

Vejrforhold

Det danske vejr kan opføre sig ret lundefuldt, og det er aldrig til at vide, om man bliver overrasket af en regnbyge. Ikke alle pelse er glade for de våde dråber, men nogle pelstyper er fra naturens hånd svømmere, f.eks. mink. Derfor skal du ikke panikke, hvis du ender i en regnbye. Bliver din pels våd, er det vigtigste, at den får optimale forhold til at tørre på naturligvis igen. Du skal endelig ikke gå igang med at tørre jakken på radiator eller lignende. Det er heller ikke en god ide at putte den i en dragtpose, start istedet ud med at ryste de våde dråber af pelsen, det vil få dæk hårene til at rejse sig naturligt igen. Herefter er det en god ide at hænge pelsen på en stoleryg i et åbent rum og lade pelsen tørre op.                                       

Børstning

Hvis man vil gøre lidt ekstra for sin pels jakke, anbefaler vi at købe en stål pelsbørste. Indimellem har pelsen godt at at blive friseret og herefter dampet, evt. med en håndsteamer til almindeligt tøj, sørg dog for ikke at komme for tæt på selve hårene, der skal være en vis afstand! Når du har dampet og børset kan du lige ryste jakken og så vil du se, hvor smukt dæk hårene står. 

Keep it clean 

Det sker jo at vores overtøj er ude for lidt af hvert, som f.eks. parfume, hårspray, cigaret røg osv. Det kan være svært selv at rense sin pels, men lidt udluftning eller damp kan gøre underværker. Der er også renserier som har erfaring med at imødekomme de specifikke behov en pels kræver for at blive renset på mest skånsomme måde. 

Kontakt os gerne

Er du stadig i tvivl om, hvordan du bedst mulig plejer din pels, så den får flest mulige leveår så kontakt os endelig. Vi guider dig hellere end gerne og giver dig alle vores gode råd. :)