Vi bytter frem til 31. januar 2018
Blogs
Zobel - Det bløde guld fra Sibirien

Zobel - Det bløde guld fra Sibirien
Wednesday 16, 2017

"Det bløde guld". Zobelpelsen er Ferrarien indenfor pelsverdenen

Med en kilopris højere end guld er zobelpelsen det mest kostbare pels man kan eje. Zoblen er i familie med en mår og kommer fra det norlige Rusland, nærmere bestemt Sibirien. Her lever den sibiriske mår vildt i naturen, hvor det kolde og barske klima gør det optimalt for zoblen af leve og sætte den bedste pels. Det, der gør skindet så unikt, er at det er meget let og blødt, samtidigt med, det har nogle grå stæng, som giver den et sølvagtigt skær i den ellers brunlige pels. Jo flere grå stæng, også gradueret som ”Silvery 0-1-2-3”, desto mere kostbar er skindet.

Zobelpels er sjælden, og er det fordi de er svær at fange og på baggrund af det meget kolde og menneskefjendske klima i Sibirien, bliver skindene kun solgt igennem russisk kontrollerede pelsauktioner til verdensmarkedet. Her sættes prisen på baggrund af udbud og efterspørgsel. Da efterspørgslen efter det bløde guld altid overstiger udbuddet, drives prisen i vejret til den skyhøje pris, som zoblen er kendt for.

I Danmark ser man sjældent en kvinde komme gående i en zobelpels i gadebilledet, men tager man derimod til Rusland, hvor de har stolte traditioner for ”det bløde guld”, er det svært at undgå at se. Lidt ligesom vi danskere har stolte traditioner indenfor produktion af minkskind herhjemme, hvor minkjakker kan spottes de fleste steder i gadebilledet, så snart vejret bliver koldere.

For at gøre zobeljakken og skindet mere tilgængeligt for et bredere publikum, har vi her hos Furbazaar, forsøgt at kombinere skindet, med andre materialer for at få prisen ned på et niveau, hvor flere kan være med. Det er blandet andet i form af zobel og cashmere eller kombineret med mink, hvor zobelpelsen udgør en krave eller en påsætning. Vi har også jakker af fuld zobel, og vi kan også lave jakker efter kundens ønske, men da materialet er så dyrt, er det ikke en lagervare. Se resten af kollektionen her og bliv klogere på hvad du godt kan lide.

Pels har altid har været forbundet med gamle traditioner. Pels kan dateres tilbage til menneskets urtid, hvor vi brugte det til at holde os varme med. Senere hen er pelsen blevet forfinet og gjort eksklusivt og til et statussymbol, noget som primært har været forbeholdt kongehuset og adelen, samt det bedre borgerskab. Alt efter hvor i verden man befinder sig, er der forskellige traditioner indenfor pels. I Grønland er der tradition for sælpels, hvor man i Rusland har tradition for zobelpels. I Afrika er det vilde dyr, og i Danmark har vi minkpels. Fælles for alle nationaliteter og generelt for pelsen, er at det ikke længere, er forbeholdt nogle få. Pels er blevet mere tilgængeligt, og folk verden over, er også begyndt at gå i pels til hverdag.

I de senere år er moden blevet mere casual. I dag kombinerer kvinderne pels med f.eks. jeans. Det er blevet mere almindeligt, at den unge mor henter sit barn i børnehaven i jeans og har en kort pels på samtidig. På den måde signalerer den unge mor, at hun er mere afslappet og ikke føler trang til at ophøje sig igennem pelsen. Dette er et eksempel på at vi er begyndt at bruge og se pels på en ny måde. Med inspiration specielt fra Italien kombineres pels i dag med tøj, og gerne dyre naturprodukter, som cashmere, uld m.m. Noget som vi hos Furbazaar.dk også har forelsket os i, og ser som den nye mode indenfor pels. Vi har skabt vores egen cashmerekollektion, som vi er meget stolte af og forventer os meget af.

Comments (0)

Leave a Comment