Historien og processen bag minkpelsen

PELS, MINK & FURBAZAAR

PELS som beklædning har eksisteret siden mennesket begyndte at jage dyr for føde ca. 170.000 år tilbage. Senere hen blev pels en handelsvare som opfyldte et primitivt behov for mennesket, nemlig at give os varme. I 1100- tallet begyndte vi i Europa at benytte pels som et statussymbol og i en modemæssig sammenhæng. Sidenhen er pelsen og teknikkerne blevet forfinet og mangfoldiggjort til det vi kender i dag.

MINK er en af verdens mest eksklusive og efterspurgte pelstyper. Det naturlige materiale er blødt og fint, men samtidig slidstærkt og langtidsholdbart. Pelsen giver naturlig, god varme, hvilket gør den til det perfekte overtøj. Mink findes i mange forskellige typer, farver og kvaliteter, men fælles for Kopenhagen Furs skind er, at de er af exceptionel høj kvalitet og kendt for deres ensarthed, tæthed og volumen.

FURBAZAAR er et online pelshus, der blev grundlagt i 2015. Med rødder i den jyske muld og med kunder verden over, bidrager FURBAZAAR med at udbrede kendskabet til dansk pels, samt med at øge tilgængeligheden af den. Dette via et online koncept, hvor pelse sammensættes og syes efter kunders mål og ønsker. FURBAZAAR er af den internationale pelsbranche IFF, blevet kåret som "Entrepreneur of the year".

Furbazaar

Hvorfor ?

Det er vores mål og ønske at udbrede kendskabet til pels, samt udfordre den måde man traditionelt køber og sælger færdige pelse på. Hos FURBAZAAR bliver du en del af designprocessen. Det gør at du får noget unikt og skræddersyet, af en høj kvalitet og til en god fast pris.

Vores viden er din tryghed

Viden om pels

Sammen med din pels modtager du pelsbogen. Den beskriver alle de processer og det store arbejde som går år forud for den færdige pels du modtager fra os.

Syet i Europa

Alle pelse bliver syet på vores systue i Grækenland. Grækerne har en lang tradition og historie for pelsarbejde og er formentligt de bedste i verden til faget.

Kompetente partnere

Vores partnere er vores ansigt udadtil. Vi lægger vægt på ordentlighed, højt service niveau og en stolthed for produktet. Én af dem vil blive din kontaktperson.

FURBAZAAR Partnere

Daniel Skovbakke

ds@furbazaar.dk

Sofie Værebro

asw@furbazaar.dk

Patrick V. Olesen

pvo@furbazaar.dk

Mie W. Büttner

mwb@furbazaar.dk

Lasse Pedersen

lp@furbazaar.dk


Mischa Toftgaard

mt@furbazaar.dk
(København)

din personlige pels

Vores pelse er altid inklusiv brodering

Kopenhagen Fur

Kvalitetslabels

Mink sorteres i kvaliteter. De bedste kvaliteter tildeles af Kopenhagen Fur et label. Dette isyes pelsen som et certifikat. Platinum label er den bedste kvalitet, herefter kommer Burgundy label. Vi anbefaler, og benytter som vores standard, Burgundy label. Man har så muligheden for at kunne opgradere til Platinum. 

KVALITET OG BÆREDYGTIGHED MED GOD SAMVITTIGHED

VI LAVER IKKE PELSE TIL LAGER ELLER TIL UDSALG - VI LAVER KUN PELSE TIL VORES KUNDER, DIG!

Kvalitet har altid været én af de vigtigste faktorer for os. Kvalitet i ordets bredeste forstand. Vores kvalitetsbegreb dækker ikke kun over lang levetid, smukke designs, godt håndværk og gode materialer. Det omfatter også høj dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen.

Pels har til forskel fra modebranchens ’fast fashion’ produkter, en lang levetid. F.eks. har minkjakken en gennemsnitlig levetid på op imod 40 år. Herefter kan den omsyes, så et gammelt snit gøres nutidigt eller den kan gives videre i arv. Ønsker man helt at skille sig af med sin pels, kan man grave den ned i haven, hvor pelsen blot vil blive biologisk nedbrudt af naturen. Pels er ’slow fashion’ og et ægte cirkulært naturprodukt.

Den ideologiske forestilling om, at dyr og mennesker er ligeværdige væsener, og at mennesker ikke må bruge dyr til noget som helst, er i bund og grund ikke en diskussion for eller imod pels, men en diskussion om en langt bredere ideologi. Uden dyr var menneskeheden stadig et sted i stenalderen, fordi mennesker og dyr er gensidigt afhængige af hinanden.

Pelsbranchen er baseret på god dyrevelfærd. God dyrevelfærd er lig med høj pelskvalitet. Det er det, der har gjort Danmark til verdens førende producent af pelsdyrskind. Noget vi som land og danskere bør være stolte af. I disse år udruller den internationale pelsbranche det mest ambitiøse certificerings- og dyrevelfærdsprogram til dato. Det har til formål at sikre en høj og ensartet kvalitet og dyrevelfærd i hele EU og give forbrugeren en blåstempling som kan skabe tryghed og sikkerhed omkring produktet.

Selvom pels vel nok er det mest bæredygtige materiale i verden, så vil vi gerne tilføre endnu en bæredygtig dimension, nemlig i produktionsledet. Derfor laver vi ikke pelse til lager eller til udsalg, vi laver kun pelse på bestilling. Ingen lager og ingen standard størrelser. Kun én pels efter kundens mål og ønsker. Det synes vi er en ansvarsfuld tilgang til en bæredygtig produktion.

Alt det bedste
FURBAZAAR

FURBAZAAR ApS

Kundesupport
Mandag - Fredag 
Kl.: 08:00 - 18:00

 📞 +45 71 995 090 
✉️ Pels@furbazaar.dk

📍 Kontor & Showroom
Troldhoejvej 7 · 8722

Åbent efter aftale
Mandag - Søndag
Kl.: 08:00 - 20:00

Vis vej